لیست اختراعات فوأد فرحانی بغلانی
به منظور حفظ حرمت مساجد واماكن متبركه وجلوگيري از شيوع بيماري مختلف با توجه به استفاده از مهر توسط معتكفين ونماز گزارن وآلوده شدن مهرها وبراي جلوگيري از انتقال آلودگيهاي احتمالي در اثر استفاده مكرر افراد از تسبيح ها مارا بر آن داشت كه دستگاهي را طراحي كنيم كه بتواند توسط اشعه ماوراي بنفش هر چند گاهي وسايل عبادي مساجد واماكن متبركه را ضد عفوني كند . در اين طرح دستگاهي متشكل از چند لامپ uv و سيستم كنترلي براي تنظيم ميزان و زمان اشعه دهي طراحي گرديده است كه بدين ترتيب امكان ضد عفوني كردن وسايل عبادي مساجد واماكن متبركه رافراهم مينمايد.
يكي از مشكلات مساجد، اماكن عبادي زيارتي بوي نامطبوع كفپوش ( موكت و فرش) اين اماكن مي باشد. بنابراين در صورتيكه دستگاهي ويژه، اين مشكل را برطرف نمايد باعث بهبود فضاي معنوي عبادت در اين اماكن خواهد شد. در اين طرح، پيشنهاد طراحي و ساخت \\\\\\" دستگاه رفع كننده بوي نامطبوع كفپوش (موكت، فرش) ويژه مساجد، اماكن عبادي زيارتي و مسكوني\\\\\\" ارائه گرديده است.
به منظور فراهم آوردن هواي خنك در شرايطي كه امكان استفاده از كولر آبي و يا كولر گازي وجود ندارد، براي مثال در شرايطي كه كاربر در حال حركت است، نياز به وسيله يا دستگاهي است، كه موضوع اين اختراع است. اين وسيله اختراعي قادر به فراهم آوردن هواي خنك براي اين منظور خواهد بود. يكي از موارد كاربرد اين وسيله، استفاده توسط توريست هاي داخلي و خارجي به هنگام بازديد از سايت هاي توريستي در مناطق با آب و هواي گرم و خشك (براي مثال يزد و كرمان) مي باشد. كولر اختراعي شامل اجزاء زير مي باشد: •\tدسته نگهدارنده •\tمخزن آب و درب براي پر نمودن و تخليه مخزن •\tسيستم پمپاژ آب بدون مصرف برق •\tنازل (مه پاش) پاشش آب به صورت مه •\tفن براي دمش هوا •\tدو عدد باتري قلمي و محل قرارگيري باتري ها •\tقطعه به شكل ديسك دايره اي ساخته شده از يك ماده مناسب متخلخل جاذب آب (براي مثال اسفنج و يا هر ماده مناسب ديگر). در اين وسيله از اسفنج استفاده شده است ولي هر ماده مناسب ديگر، متخلخل و جاذب آب، مي تواند در اين وسيله مورد استفاده قرار گيرد. در اين وسيله، ابتدا مخزن دستگاه از آب پر شده و سپس با استفاده از سيستم پمپاژ، آب از طريق نازل پاشش در مقابل اسفنج جاذب آب پاشيده شده و اين اسفنج را مرطوب مي كند. همزمان، با كارانداختن فن، هوا به سمت اسفنج جاذب دميده شده و در اثر عبور هوا از اين اسفنج مرطوب، هوا خنك شده و به طرف محل مورد نظر دميده مي شود.
در اين اختراع، طراحي يك مخزن آب (از جنس آهن گالوانيزه يا PVC سفيد و يا هر ماده مناسب ديگر)، منطبق با اصول پدافند غيرعامل و الزامات محيط زيست، براي تامين آب آشاميدني سالم و بهداشتي مردم در زمان وقوع بلاياي طبيعي نظير زلزله، سيل، طوفان و غيره و از كارافتادن شبكه آب سالم در مناطق آسيب ديده ارائه شده است. با توجه به شيوع بيماري هاي مختلف با منشاء آبي، از جمله وبا، در زمان وقوع بلاياي طبيعي، اين اختراع مي تواند در چنين مواقعي با تامين و ارائه آب آشاميدني سالم به مردم آسيب ديده، تاثير بسزايي در افزايش سطح بهداشت و پيشگيري از شيوع امراض داشته باشد. يكي ديگر از موارد مهم كاربرد اين اختراع در پادگان ها و ديگر مقرهاي استقرار نيروهاي نظامي در اماكن دور افتاده و صعب العبور مي باشد. در اين مناطق معمولا دسترسي به آب آشاميدني سالم مشكل بوده كه اين امر در بسياري از موارد باعث بروز مشكلات گوارشي و امراض عفوني در سربازان و ديگر پرسنل مي شود. با توجه به عدم نياز به صرف انرژي اضافي، در صورت استفاده از انرژي خورشيدي و يا نيروي انساني در قالب دوچرخه، با استفاده از اين مخزن مي توان آب آشاميدني سالم و بهداشتي را در پادگان ها و ديگر مقرهاي استقرار نيروهاي نظامي در اماكن دور افتاده به آساني تامين نمود. در اين طرح اختراعي، از خاصيت گندزدايي تابش فرا بنفش، كه به خوبي ويروس ها و باكتري هاي موجود در آب را از بين ميبرد، براي سالم سازي آب آشاميدني استفاده شده است
آتشسوزي يكي از مهمترين عوامل مخرب جنگلها و مراتع كشور است كه سالانه دهها هكتار از جنگلها و مراتع كشور را از بين برده و خسارتهاي جبران ناپذيري به فضاي سبز كشور وارد مي كند. بررسيها نشان ميدهد سالانه بيش از يك هزار فقره آتشسوزي در سطح جنگلهاي كشور رخ ميدهد. لذا، با توجه به لزوم محافظت و صيانت از جنگلها و مراتع كشور، ضرورت دارد نسبت به طراحي، ساخت و بكارگيري ابزار و تجهيزات و روشهاي نوين در حوزه اطفاء حريق در سطح جنگل ها و مراتع كشور اقدام عملي به عمل آورد. در اين اختراع، روش و دستگاه جديدي براي اطفاء حريق به روش زميني ارائه شده است، كه مي تواند ضمن برطرف نمودن بعضي از محدوديتهاي فوق، به طور موثر براي كنترل و كاهش خسارتهاي وارده از آتش سوزيهاي احتمالي مورد استفاده قرار گيرد. در اين روش، ابتدا با استفاده از خاك زمين محل حريق (جنگل يا مرتع) و مخلوط كردن آن با آب، دوغآب گل (گل روان) ساخته مي شود. در مرحله بعد، عمل اطفاء حريق جنگل يا مرتع از طريق پاشش دوغآب خاك يا گل روان بر روي سطح آتش انجام مي شود. با استفاده از دوغآب خاك يا گل روان، دو عامل اصلي ايجاد و ادامه حريق، اكسيژن و درجه حرارت بالا، از بين مي روند. آب موجود در دوغاب باعث كاهش درجه حرارت آتش مي شود. از سوي ديگر، در اثر تبخير آب موجود در دوغاب، سطح آتش توسط لايه اي از گل خشك (پخته شده) پوشيده مي شود، كه اين امر موجب نرسيدن اكسيژن مورد نياز براي ادامه سوختن مواد قابل اشتعال و در نتيجه خفه شدن آتش مي گردد. بنابراين، در مخلوط دوغآب خاك يا گل روان ساخته شده، آب موجود در دوغاب براي كاهش درجه حرارت آتش و خاك موجود در دوغاب براي ايجاد لايه گل خشك برروي سطح آتش پس از تبخير آب استفاده مي شود. با توجه به الزامات اجراي روش فوق الذكر، لازم است دستگاه جديدي براي اطفاء حريق در جنگلها و مراتع با استفاده از دوغآب خاك يا گل روان طراحي شود. بدين منظور، به عنوان بخش ديگري از اين اختراع، دستگاهي با مشخصات زير براي اجراي روش اطفاء حريق اختراعي طراحي گرديد: 1.\tاين دستگاه را مي توان به صورت خودران (با استفاده از موتور مستقل) و يا كششي (توسط تراكتور يا هر وسيله مناسب يدك كش ديگر) و با استفاده از چرخ يا شني در مناطق شيب دار و مسطح جنگلي و مراتع بكار گرفت. بنابراين، دستگاه، قابليت حركت در مناطق مختلف با شرايط فيزيكي متفاوت را خواهد داشت. 2.\tبا توجه به اهميت تأمين آب مورد نياز براي ساخت دوغاب، امكان ذخيره آب در بخشهاي مختلف دستگاه فراهم شده است. منابع ذخيره آب در اين دستگاه عبارتند از؛ ديسك دوار، سيلندرهاي انتقال قدرت نقاله، چرخ هاي تراكتور و دستگاه، شاسي دستگاه (اين شاسي از پروفيل توخالي و سبك در نظر گرفته شده كه امكان استفاده از آن به عنوان بخشي از منبع تغذيه آب (ماده ضد زنگ) فراهم آيد)، منبع جانبي ذخيره آب و مخزن تهيه دوغاب. امكان حفر زمين محل حريق تا عمق مناسب با استفاده از ديسك دوار به منظور تامين خاك مورد نياز براي تهيه دوغاب. در ادامه با حركت و جابجايي دستگاه، امكان شروع عمليات حفاري در نقطه جديد فراهم مي شود. 3.\tاستفاده از الك (سرند) براي جدايش سنگ، كلوخ و خاشاك از خاك محل حريق 4.\tاستفاده از همزن براي اختلاط مناسب آب و خاك جهت اطمينان از يكنواختي دوغاب ساخته شده 5.\tاستفاده از پمپ هاي مناسب براي فراهم نمودن فشار مورد نياز جهت پاشش دوغاب تا مسافت و ارتفاع مناسب
از آنجاكه استفاده از سوختهاي فسيلي در سيستمهاي هيبريدي توليد توان به دليل مشكلات زيست محيطي با محدوديتهاي شديد روبرو است، بكارگيري منابع انرژي نو و تجديدپذير مي تواند به عنوان راهكاري جايگزين مورد توجه قرار گيرد. با راندمان پايين انرژي باعث اتلاف حجم زيادي از منابع سوختهاي فسيلي مي شوند. استفاده از روشهاي نوين براي بهبود بهره وري انرژي در سيستمهاي مبتني بر توربين گازي باعث افزايش راندمان و توان خروجي آنها مي شود. در اين اختراع، روشي براي تركيب پيل سوختي اكسيد جامد و سيكل توليد توان مكانيكي و استفاده از سوخت زيست توده به عنوان جايگزين سوختهاي فسيلي، در قالب يك سامانه يكپارچه پيشرفته جهت استفاده در نيروگاههاي حرارتي براي افزايش توان توليدي نيروگاههاي تركيبي و كاهش آلاينده ها ارائه شده است. اجزاي تشكيل دهنده دستگاه اختراعي: • واحد آماده سازي سوخت زيست توده • گازي ساز بستر سيال • واحد تصفيه گاز • پيل سوختي اكسيد جامد • سيكل پيشرفته توربين گازي زمينه فني مربوط به اختراع: اختراع مذكور در زمينه فني مهندسي مكانيك و مربوط به توليد انرژي از منابع زيست توده است.
مشكلات و محدوديت ها براي تعيين زاويه جريان هوا با استفاده از كاوشگر چند حفره شامل اندازه گيري زاويه در سرعت هاي پايين و زاويه هاي كم است. براي تعيين زاويه جريان هوا با استفاده از جريان سنج سيم داغ/ فيلم داغ با پراب دو بعدي، فرآيند كاليبراسيون بسيار دشوار، پر هزينه، زمان گير و همراه با عدم قطعيت در تابع حساسيت به زاويه مي باشد. هدف اصلي اختراع حاضر، ارائه فرآيندي مبتني بر اندازه گيري فركانس ريزش گردابه ها در پايين دست يك جسم لبه پهن مثلثي، با استفاده از پراب يك بعدي جريان سنج سيم داغ و به دست آوردن رابطه ي تجربي عدد بي بعد استروهال با زاويه جريان است كه با استفاده از فرآيند ارائه شده، مي توان زاويه هاي كوچك جريان هوا و در سرعت هاي پايين، كه با استفاده از كاوشگر چند حفره امكان پذير نبود، را تعيين نمود كه داراي كاربردهايي در مكانيك سيالات آزمايشگاهي است.
موارد یافت شده: 7